Formandsskifte i ROLK

På vores sidste bestyrelsesmøde i klubben, meddelte jeg, at jeg ønsker at træde tilbage på generalforsamlingen til marts/april 2023.

Mit ønske er at få mere tid sammen med familien, hvor specielt min kone Maj-Brit oftere har set ”min ryg end mit ansigt”. Jeg har nået en alder, hvor man også skal tænke på sig selv og sine nærmeste. Med energi til vores sejlbåd og ønsker om at rejse noget mere, slipper dagens timer hurtigt op. Men ønsket er også at ”gå fra borde” med en klub i topform, med stort medlemstal og flot økonomi.

Jeg overtog formandsposten efter Øjvind Bejstrup efter hans sygdom i 2011.

Det har været en fantastisk spændende opgave, sammen med de forskellige bestyrelser, at udvikle klubben. Øjvind havde gennem sin formandsperiode startet en ny proces, hvor klubben skulle udvikle sig. Med det i hånden kunne vi arbejde videre og tænke endda endnu mere kreativt. Grundstenene i ROLK er vores fiskeri, gode kammeratskab og spændende aktiviteter. Den udvikling, klubben har været igennem, er ganske betydningsfuld. I dag arbejder vi med bl.a. sociale aspekter, der betyder at enkeltpersoner og folk fra bosteder, institutioner kan komme ud og opleve naturen og fiskeriet. Noget vi andre oplever helt normalt og ligetil. Vi samarbejder med en række organisationer, som bl.a. Røde Kors, Blå Kors, Julemærkehjemmet, Roskilde Kommune, Nationalparken Skjoldungernes land, DSF, egen båd, osv. Vi er aktive i vandløbsrestaurering, klækkehuset, bestandsundersøgelser, forskningsforsøg med DTU Aqua, osv. ROLK var nok de første til at kombinere foredrag med spisning, noget mange klubber har taget til sig. Ja, jeg kunne blive ved, men det vigtige er, at vores medlemmer føler, at vi gør en stor indsats for at gøre ROLK til et spændende valg. At vi nyder stor respekt og anerkendelse for dette arbejde, er super dejligt.