For lidt over en måned siden, var Roskilde og Omegns Lystfiskerklub (ROLK), Den sjællandske Grusbande, og flere andre, heriblandt Roskilde Tekniske Skole, (RTS Vilvorde) og Ørredpatruljen i Himmelev Bæk for at lægge 21 tons gydegrus fordelt på 6 gydebanker og 40 tons skjulesten og sten til sikring af brinken i vandløbet over et par dage i midten af september.

Den meget fornemme frivillige indsats blev hyldet af både lodsejere og Roskilde Kommune, og blev tillige profileret i flere lokale medier, der begejstret bragte den miljømæssig gode historie, projektet havde.

Og det blev fantastisk, både i forhold til selve projektet, og ikke mindst, fordi vi hyggede os koseligt under udførelsen.

Der var plads nok til flere sten i profilet og vi måtte gerne lægge flere sten i bækken således, at der i fremtiden kunne skabes endnu større variation.

Det er netop pointen med mange af de sten, vi lægger ud på vandløbsstrækninger, idet der er analogi mellem antallet af sten og antallet af ørreder.

Jo flere sten, – des flere ørreder!

Vi vil jo frygtelig gerne lægge flere sten i vandløbet, og manglede egentlig blot økonomi til at skaffe stenene.

Du kan melde dig til projektet ved at skrive en sms til bandeleder, Rune Hylby på nummer: 2536 4280, eller ved at sende en mail til adressen: runehylby@gmail.com

Projektet udføres søndag den 1. november og vi har brug for friske hænder.

Mødested Slæggerupvej 101, 4000 Roskilde ved Hofor klokken10.10

Du skal medbringe støvler, skridtstøvler og i øvrig fornuftigt tøj – samt hansker.

Vi ses!

Her mødes vi