Med støtte fra Roskilde Kommune, Nationalparken Skjoldungernes Land og Friluftsrådet, er det lykkedes ROH´s og ROLK´s formænd ved intenst arbejde at skaffe 550.000 kr. Båden er under produktion i Tyskland, og vi forventer, at den ankommer først i september. Her vil vi der sker en navngivning samt en festlig søsætning af båden. Når datoen endelig er på plads, meddeler vi det officielt ud.

Kutlingen er en aluminiumsbåd på 7 x 2.5 m. Den har en dybdegang på 60 cm. Båden er soldrevet/batterier med 2 elmotorer, og kan skyde en fart på ca. 6 knob med 13 personer om bord. ROLK skal primært bruge båden til fiskeri og til oplevelsesture for vores medlemmer. Men vi indgår bl.a. også i et samarbejde med Roskilde Kommune omkring unge og udsatte familier. Det forventes, at vi i år kan sejle til slutningen af oktober. Herefter tages båden på land. Næste år bliver der mulighed for en lang række ture på Roskilde Fjord. Båden får plads ved Roskilde Sejlklubs første bro.

ROH skal bruge båden til undervisning af skolebørn, hvor de formidler natur, miljø og fjorden.

Der bliver oprettet et fælles Bådelaug, hvor drift, sejladsplanlægning, vedligeholdelse, osv. styres fra.

Begge foreninger er utrolig taknemmelige for at projektet har fået den opbakning fra vores samarbejdspartnere, så det kan gennemføres, og vi er sikker, på at båden bliver en succes og en attraktion for alle, der holder af natur og vand.

Man kan ikke tilmelde sig denne nyhed!!

Tilmeld dig her

Her mødes vi