Lørdag, den 19. september. Kl. 7.30 – Mødested ROLK´s klubhus

Så skal vi igen på en hyggelig fisketur ved den smukke Stensåen i Sverige. På grund af virus bliver det i år kun til en endagstur. Vi kører fra Roskilde tidligt lørdag og tager færgen over til Helsingborg. Vi forventer, at være tilbage ved aftentid. Vi forsøger at lave samkørsel i det omfang det er muligt, du kan også selv køre derover. Ved samkørsel deles vi om udgifterne til færge og benzin.

Åen ligger blot 45 minutters kørsel fra Helsingborg. Fiskekort koster 100 svenske kroner om dagen, vi holder ind i NP Nilsson Trävaror på vejen, hvor vi køber fiskekort. Du medbringer selv madpakke og drikkevarer til turen.

Lidt om fiskeriet i Stensåen.

”Stensåen er en lille å, som på sit nedre stræk ud mod havet løber igennem smuk natur. Åen har et fint optræk af laks og havørred. September er højsæson for havørred, men der tages også laks. Forholdet er ca. 80/20 i havørredens favør. Det er de nederste ca. 2 km, som vi fisker på. Herudover dækker fiskekortet en sø, som har direkte forbindelse til åen, hvor ørreder og laks også trækker ind.

Åen løber igennem skov, så det er først og fremmest spinnefiskeri med små spinnere, woblere og blink. Små Rapala woblere og spinnere i hidsige farver er gode. Der må gerne være lidt vægt i dem, så de kan nå ned i hullerne i åen. Der kan også fiskes med flue, men det kræver at man mestrer teknikken med rullekast.”

Der er tilmelding til turen: uffec@rolk.dk eller tlf. 40532775. Oplys venligst om du selv kører derover, eller om du kan have nogen med i din bil.

Her mødes vi