Da Gordon røg i Roskilde

Jeg sidder i bestyrelsen i min lokale fiskeklub ROLK (Roskilde og Omegns Lystfiskerklub), så da formanden spurgte om jeg ikke ville komme og fyre op i noget røg til en klubaften, sagde jeg selvfølgelig straks ja. Desuden var det en glimrende lejlighed til at få afprøvet nogle af de koncepter og events som jeg bl.a. skal tilbyde firmaer og foreninger via Megalops i fremtiden.

Så tirsdag aften mødte 21 af klubbens medlemmer op, og jeg havde medbragt en masse råvarer, lidt rygeudstyr og et par gode øl. – Det hører sig jo til.

Vi skulle prøve at ryge tre forskellige slags råvarer, så der var bl.a. færøske laks, danske blåmuslinger og hørøget ost på programmet. Og så skulle vi også prøve tre forskellige metoder, så der blev både røget på kuglegrill med træflis, den klassiske røgovn med bøgesmuld samt direkte på grillstarteren med marsvinehø – Jan Gildam Style. Resultatet var en skøn tallerken med urterøgede blåmuslinger med røget kryddersmør samt varmrøget laks med hjemmelavet rygeostcreme og urter på ristet rugbrød. Alt sammen skyllet ned med en god pilsner fra mit lokale bryggeri, Herslev Bryghus.

Vi havde en superhyggelig aften og det lod til, at alle deltagerne fik en masse inspiration til at gå hjem og ryge videre på. Jeg ser frem til snart at præsentere nogle større røgevents og kurser – bl.a. i samarbejde med min Storrygermakker, Jan Gildam, og skulle nogle af jer ønske et event i jeres virksomhed eller forening, der lugter langt væk af røg, er det bare at skrive en mail, give et kald – eller sende nogle røgsignaler…

Megalops.dk